Kutak za odmor

Ovo je moj kutak za odmor... (što je očigledno).
Kad sam tužna, tužna sam.
Kad sam sretna, sretna sam.
Kad sam ljuta, ljuta sam.
Razočarana, razočarana.

Upravo zbog toga, biće svega u mom malom kutku...

« Prevara | Main | "Kako ne znaš, on je faca!!!" »

Ko je ovdje lud!?
2011/09/09,23:59

Večeras se skupila ljutnja, zamjeranje, čuđenje ljudskom obrazu. I razmišljam da li je takav zaslužio da se opiše na ovim stranicama koje bi mi trebale služiti za odmor. Pa, možda i bi. Bolje da ove negativne misli stoje ovdje nego da ih skupljam u sebi i da, zbog nebitnih ljudi, ne mogu da zaspim.

 

Već dugo, možda godinu ili dvije, "upala" nam je u društvo djevojka. Kolegica sa fakulteta jedne od nas. Ok. Nikada nismo odbacivale nova lica, naprotiv. Uostalom, pojavljivala se jednom u 10 naših izlazaka pa je do nedavno nisam mogla ni procjeniti. 

 

I na stranu sve ostalo, u njen karakter neću da ulazim jer nije mi čak ni drugarica. Ali, njeno prisustvo našim dnevnim kafama i večernjim izlascima se učestalo i nekako mislim da je trebala i sama zaključiti na koji način funkcionišemo sa finansijama. Danas imam ja, sutra ti, prekosutra treća i tako redom. Niti ko broji koliko je ko dao para, ni koliko je tura platio. Bitno da konobari ne trče za nama kad izađemo iz kafane.

 

Ali, pomenutoj osobi, nije navika niti da upita koliki je račun već je u redu da izlazi sa nama skoro stalno i naziva nas svojim društvom dok plaća tačno onoliko koliko je potrošila ili ne plati ni to. I svi smo to primjetili, svako sa dozom straha da kaže naglas, da ne bi neka od nas ispala škrtica zato što neko treći broji svaki novčić. A da ironija bude veća, neko treći ko ima sasvim dobar posao, u odnosu na ostale.

 

I preko svega bih ja nekako prelazila jer nisam konfliktna osoba i neću da zbog siće gubim obraz ali ovo danas je prelilo čašu. Odlazimo na babine šestoj drugarici koja je 100 KM daleko i dogovaramo se da dijelimo trošak za gorivo. Naravno, svaka od nas daje podjednako, neke čak i više nego što treba a "kolegica" kaže kako nema sada sitno, daće kasnije. Kasnije, sjedimo u kafiću, prepričavamo doživljaje i na kraju svega, ista ona vadi siću iz novčanika i ponovo plaća samo svoje piće dok druga (nezaposlena) pita jesmo li još nešto dužne povodom goriva. Samo pogled, kao "nisam iz te priče" i rastanak. 

 

E pa, draga moja, sa mnom više nećeš piti kafu. Ili ja neću sa tobom...

 

 

Komentari

Comment Icon

Znaš li onu dobru staru? "Prevari me jednom- sram TE bilo. Prevari me drugi put- sram TE bilo. Prevari me treći put- sram ME bilo"

Posted by: nameless at 2011/09/10, 00:40
Comment Icon

Uh, znam. I baš, sram me bilo :)

Posted by: lonacipoklopac at 2011/09/10, 00:44
Comment Icon :)

ako nisi konfliktna osoba, ovakve stvari iskuliras :)
ono sto bih ja uradila... ponasala bih se isto kao ona :) ako ima primedbe slobodno mozes da joj das broj telefona koga to zanima :D u suprotnom, "suprostavi" joj se sasvim fino i kulturno, ali opet bezobrazno i bahato :) na finjaka i kvarnjaka :)

Posted by: mariah at 2011/09/10, 02:25
Comment Icon

Znaš da je obraz mnogima deblji od đona...njen je deblji od betona.

Posted by: sanjarenja56 at 2011/09/10, 06:39
Comment Icon

Potseti me na Kišonovu ptiču o momku i devojci koji su se dogovorili da naizmenično plaćaju račune. I tako je bilo cele večeri, a kad je došlo vreme da se plati večera, uđe čovek koji je prodavao pertle. Devojci su mnooogo trebale pertle, pa je večeru platio momak. Možda je to ta devojka:)

Posted by: biljanak at 2011/09/10, 07:44
Comment Icon

Našla, pa zašla, što bi rek'o narod.

Posted by: razmisljanka at 2011/09/10, 11:16
Comment Icon

e neka si joj rekla...

Posted by: suky at 2011/09/10, 12:21
Comment Icon

Obraz đon.
pozdravče

Posted by: mandrak72 at 2011/09/10, 15:05
Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu
"Dok žena plače, suzama sprema zasjede"