Kutak za odmor

Ovo je moj kutak za odmor... (što je očigledno).
Kad sam tužna, tužna sam.
Kad sam sretna, sretna sam.
Kad sam ljuta, ljuta sam.
Razočarana, razočarana.

Upravo zbog toga, biće svega u mom malom kutku...

« Mojoj mami, umjesto riječi | Main | Kako je to »

Crna hronika ili oglasi!?
2011/10/10,19:33

"Jedna osoba je danas izvršila samoubistvo..."

"Muškarac i žena, koja je bila u drugom stanju, poginuli su juče..."

"Policija u Foči našla je mrtvo novorođenče..."

"...osudio je danas xx na 20 godina zatvora zbog ubistva 13. godišnjeg sina" 

 I tako dalje... 

 

Zar ovakav početak dana ne obećava da će ostatak biti još sumorniji!? Odlučila sam da više
 ne čitam ovakve članke i ne slušam slične priče. Ne donose mi ništa dobro, naprotiv. Samo saznanje da smo na korak od dna. Neki i na dnu. Rastužim se kad čujem za saobraćajnu nesreću koja je odnijela nedužne živote. Razbjesnim se zbog monstruma koji, iz dosade, šetaju ulicom i nožem bodu prolaznike. Naljuti me bahati muž koji tuče svoju ženu. Otkud mu pravo da drugome oduzima ili uništava život, život koji je svima od Boga dat.

 

I zato neću da čitam crnu hroniku. Unosi samo nemir i neku prazninu, osjećaj da nisi siguran ni u sopstvenoj kući. Radije pređem na oglase, ako moram da biram.

Ne znam zašto je ljudima najzanimljivija crna hronika. Naslovi prodaju novine a najčešći su upravo iz ove rubrike, nažalost. Kao da svijet nema ništa dobro ni lijepo da ponudi. Kada ste poslednji put pročitali neku pohvalu na račun političara, direktora, šefa? Oko nas su samo kritike i crne brojke.

Ima toliko lijepih stvari koje možemo pročitati i naučiti. "Kako urediti dvorište", na primjer. Čak i da nemate dvorište, razveseliće vas zelenilo i cvijeće, bar na slikama. Potražite reportažu o gradu koji ste oduvijek htjeli da posjetite, bar na nekoliko minuta ćete otputovati na mjesto koje vas opušta. 

 


"Od svih navika savremenog sveta, čitanje dnevnih novina je jedna od najgorih. Ujutro, u momentu kada je naša duša najotvorenija, u nju se sliva svo zlo koje je svet proizveo prethodnog dana."

Suzana Tamaro, "Idi kuda te srce vodi"

 

Komentari

Comment Icon

Čitala sam knjigu koju pominješ, mogu je preporučiti svima. Crna hronika? Ne, hvala. Time se medijski nastoji uliti beznađe u glave svih čitalaca.

Posted by: sanjarenja56 at 2011/10/10, 20:17
Comment Icon

Izbegavam novine. Na naslovnim stranama ili crna hronika, ili tračevi. U pravu si.

Posted by: razmisljanka at 2011/10/10, 20:29
Comment Icon

Možemo zatvoriti oči pred vestima u crnoj hronici, pred bolesnima u bolnicama, pred prosjacima na ulicama. Možemo, ali oni i dalje ostaju...

Posted by: anam at 2011/10/10, 21:54
Comment Icon

I zato čitajte blog.

Posted by: biljanak at 2011/10/10, 22:36
Comment Icon

Novine čitam već preko 30 godina. Izvještio sam se da ih vrlo brzo pročitam od prve do posljednje stranice. Naravno svojim redoslijedom. Međutim crna kronika je uvijek ono što nevoljno pročitam, međutim takve vijesti su ono o čemu se najviše priča. Biće da ludo volimo teške stvari i volimo sve o njima komentarisati. Nažalost TV nas je sve preokupirao hronikom. Kako filmskom tako i svakom drugom. Političku hroniku takođe treba staviti pod crnu hroniku.
pozdrav

Posted by: mandrak72 at 2011/10/10, 22:38
Comment Icon

crna hronika svima pokvari sve od samog pocetka dana zato uzmi neki modni casopis ili nesto slicno, nadji neki cool hobi ili nesto slicno ali zato izbegavaj bilo koji pogled vesti.

Posted by: sara97love at 2011/10/11, 11:36
Comment Icon

Ma koliko mi pokusavali da ne obracamo paznju na crnu hroniku, ona ce i dalje postojati, kao i zlo koje je oko nas. Vremenom se covjek donekle nauci nositi sa tom stranom zivota. Na neke vijesti nikad ne oguglamo. Moja prva komsinica svaki dan place uz dnevne novine, oplakujuci sve tragicno nastradale, sve zene koje je muz maltretirao, a ako naidje na vijest o ubistvu djeteta, citav dan je boli glava. I tako svaki dan, ali ona ne posustaje vec nekih 15 godina, koliko je ja znam.
Sto ljudi - sto cudi. Neko cita crnu hroniku, a neko ce radije izabrati ljubavni roman.

Posted by: spinner at 2011/10/11, 12:14
Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu
"Dok žena plače, suzama sprema zasjede"