Kutak za odmor

Ovo je moj kutak za odmor... (što je očigledno).
Kad sam tužna, tužna sam.
Kad sam sretna, sretna sam.
Kad sam ljuta, ljuta sam.
Razočarana, razočarana.

Upravo zbog toga, biće svega u mom malom kutku...

Crna hronika ili oglasi!?
2011/10/10,19:33

"Jedna osoba je danas izvršila samoubistvo..."

"Muškarac i žena, koja je bila u drugom stanju, poginuli su juče..."

"Policija u Foči našla je mrtvo novorođenče..."

"...osudio je danas xx na 20 godina zatvora zbog ubistva 13. godišnjeg sina" 

 I tako dalje... 

 

Zar ovakav početak dana ne obećava da će ostatak biti još sumorniji!? Odlučila sam da više
 ne čitam ovakve članke i ne slušam slične priče. Ne donose mi ništa dobro, naprotiv. Samo saznanje da smo na korak od dna. Neki i na dnu. Rastužim se kad čujem za saobraćajnu nesreću koja je odnijela nedužne živote. Razbjesnim se zbog monstruma koji, iz dosade, šetaju ulicom i nožem bodu prolaznike. Naljuti me bahati muž koji tuče svoju ženu. Otkud mu pravo da drugome oduzima ili uništava život, život koji je svima od Boga dat.

 

I zato neću da čitam crnu hroniku. Unosi samo nemir i neku prazninu, osjećaj da nisi siguran ni u sopstvenoj kući. Radije pređem na oglase, ako moram da biram.

Ne znam zašto je ljudima najzanimljivija crna hronika. Naslovi prodaju novine a najčešći su upravo iz ove rubrike, nažalost. Kao da svijet nema ništa dobro ni lijepo da ponudi. Kada ste poslednji put pročitali neku pohvalu na račun političara, direktora, šefa? Oko nas su samo kritike i crne brojke.

Ima toliko lijepih stvari koje možemo pročitati i naučiti. "Kako urediti dvorište", na primjer. Čak i da nemate dvorište, razveseliće vas zelenilo i cvijeće, bar na slikama. Potražite reportažu o gradu koji ste oduvijek htjeli da posjetite, bar na nekoliko minuta ćete otputovati na mjesto koje vas opušta. 

 


"Od svih navika savremenog sveta, čitanje dnevnih novina je jedna od najgorih. Ujutro, u momentu kada je naša duša najotvorenija, u nju se sliva svo zlo koje je svet proizveo prethodnog dana."

Suzana Tamaro, "Idi kuda te srce vodi"

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu
"Dok žena plače, suzama sprema zasjede"
eXTReMe Tracker