Kutak za odmor

Ovo je moj kutak za odmor... (što je očigledno).
Kad sam tužna, tužna sam.
Kad sam sretna, sretna sam.
Kad sam ljuta, ljuta sam.
Razočarana, razočarana.

Upravo zbog toga, biće svega u mom malom kutku...

« Ovaj post nema naslova | Main | Crna hronika ili oglasi!? »

Mojoj mami, umjesto riječi
2011/10/01,20:39

Ušli smo u deseti mjesec ove 2011. godine. Već!!!

 

Dobro se sjećam osnovne škole. Maštala sam kako ću jednog dana upisati fakultet, jedva čekala to vrijeme, nekako mislila da, kada odrasteš, možeš sve. A sada znam da, kada si dijete, možeš sve. 

Svaki događaj koji sam znala da mi predstoji, jedva sam čekala, činilo mi se da nikada neće doći taj dan. Rijetki su bili trenuci za koje sam željela da nikada ne prođu, ne zato što nisu bili lijepi nego zato što sam uvijek mislila da može biti i ljepše. Samo jednom u životu sam željela da vrijeme stane jer sam znala da je to tada i nikada više. Ostalih momenata, vodila sam se onom otrcanom: "Uvijek može bolje".

 

I danas, kad pred sobom imam planove koje trebam ostvariti u narednih godinu dana, jedva čekam kada će početi da se realizuju. Teško se usredsredim na ovaj trenutak i mislim kako će sutra biti još bolje a da pri tom, nemam pojma kako je sada. Kao da ne znam da uživam i to, znam, nije dobro. 

 

I evo, sada dok pišem ovaj post, shvatam da za neke stvari više nikada neću imati priliku. Zato, idem da sredim kuću, operem suđe i dočekam mamu sa osmjehom jer znam da, za koji mjesec, neću imati priliku to da radim svakog dana. 

 

I vama, mlađima, koji premalo vremena posvećujete svojim roditeljima, prepričaću priču jedne moje drugarice. 

Mama joj je, kao i svaka mama, nastojala da ugodi u svemu. Štedila ju je teških pa i lakih poslova samo da je pusti da na miru uči. Uvijek je govorila da ima vremena, namučiće se. I, ubrzo nakon završetka školovanja, udala se. Neko vrijeme je sa mužem živjela kod svekrve i svekra koji su bili dobri ali je ovaj put ona bila ta koja je radila i kod kuće i na poslu. Poslije tog vremena došla je mami i rekla: "Žao mi je što ti nisam više pomagala u kući". 

 

----------------

Poštujte svoje roditelje. I kad vam se čini da je njima sve lako, da mama može stići i oprati veš i napraviti ručak i usisati kuću i spremiti krevete i oprati suđe i x nekih stvari, vjerujte da ne može. Samo se pravi da je još uvijek mlada i da ima snage. Čuvajte njenu snagu jer trebaće vam njena mudrost i ljubav u danima kad budete imali svoju djecu...

 

 

 

 

Komentari

Comment Icon

Trebaće nam i ako nam ne treba pomoć- samo da bude tu, da je čujemo.

Posted by: sanjarenja56 at 2011/10/01, 21:08
Comment Icon

pazimo na roditelje kad su nemoćni jer su i oni pazili na nas kad smo mi bili bespomoćni...

Posted by: suky at 2011/10/01, 21:16
Comment Icon

Moja mama je mene poštedela svih poslova, da bih učila i zato što ću sve to raditi kad se udam. Nije bilo problema kad sam se udala, sve sam naučila, znala sam da je došao red na mene. To isto ja omogućujem svojim ćerkama. Ne radim sve sama, muž mi pomaže u svemu. I zadovoljna sam. Možda se neko neće složiti sa mnom, ali ja mislim da je tako dobro.
Svako radi onako kako misli da treba. Roditelje svakako treba poštovati. Niko ne pruža tako nesebičnu i bezrezervnu ljubav kao oni.

Posted by: razmisljanka at 2011/10/01, 21:47
Comment Icon

Cesto se setimo svega tek kad bude kasno... Zato se pridruzujem, cuvajmo ono sto imamo danas, da bismo imali jos bolje i lepse sutra...

Posted by: ancisal at 2011/10/01, 21:50
Comment Icon

_sanjarenja, hoće, već sada to osjetim

_suky, treba ih paziti i prije nego što postanu nemoćni upravo zato što su nama omogućili da ojačamo

_razmišljanka, isto tako i pod tom parolom "kad se udaš, znaćeš i radićeš" i mene moja štedi.

_ancisal, slažem se, lijepo rečeno

Posted by: lonacipoklopac at 2011/10/01, 22:24
Comment Icon

Zaista je tako, veruj mi. Meni je drago da svojim ćerkama omogućim mladost kakvu sam ja imala. Uživaj sada, ima vremena za sve. Jedino ako vidiš da se tvoja mama muči, onda ne treba to da dozvoliš. :-)

Posted by: razmisljanka at 2011/10/01, 22:36
Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu
"Dok žena plače, suzama sprema zasjede"