Kutak za odmor

Ovo je moj kutak za odmor... (što je očigledno).
Kad sam tužna, tužna sam.
Kad sam sretna, sretna sam.
Kad sam ljuta, ljuta sam.
Razočarana, razočarana.

Upravo zbog toga, biće svega u mom malom kutku...

Najbolji za mene
2012/01/02,22:58

 

Znaš li koliko toga bih ti htjela reći a ne pronalazim riječi. Kao da ne znam oblikovati misao u riječ. Voljela bih da možeš zaviriti u ono što se dešava u meni, doživjeti to na moj način, osjetiti ono što ja osjećam.

 

Nekada sam za svaku misao imala ime. Ako nisam znala da kažem, znala sam napisati. A sada, pored tebe, ja ostajem nijema a ti uskraćen za saznanje šta mi zaista značiš. 

Vjerujem da svako od nas idealizuje svoju vezu, ma kakva ona bila. Nekidan sam se nasmijala svojoj konstataciji (nikom nerečenu, srećom) kako si ti, u konkurenciji sa momcima/muževima mojih drugarica, zaista najbolji. Bila sam tako uvjerena u to da bih, nekoliko sati poslije toga, shvatila da svaka jednako misli o svojoj ljubavi. I dobro je što je tako.

 

Ali, opet ne mogu da se otrgnem istom tom utisku da si najbolji. Zadovoljiću se činjenicom da meni ipak jesi. Naravno, imaš ti i mana, nije da ih ne vidim ili ignorišem. Nije ni da me ne nerviraju. Izluđuješ me nekad, tako da bih te udarila (da smijem :) ). Ali, to su mane koje su podnošljive, onakve kakve imam i ja, koje i ti trpiš od mene.

 

Ono što te čini najboljim za mene, jeste način tvog ophođenja sa mnom ali i sa mojom porodicom i prijateljima. U pola noći, mogu te nazvati i ako nema nekog posebnog razloga za to, ako mi je samo dosadno, ti bi pričao sa mnom bez negodovanja što te budim. Naizgled, mala stvar a zapravo je velika.

Kad ti se zahvalim zbog nečega što uradiš, nije to da bih ti iskazala samo zahvalnost ili puka kultura, znam da ne voliš da to radim. Ja samo želim da znaš da cijenim i poštujem tvoju dobrotu i da neću sebi dozvoliti da dovedem u opasnost našu vezu zbog nerazumijevanja ili nesporazuma.

 

To što me uspavljuješ i budiš porukama za laku noć i dobro jutro baš svaki dan, to što nikada ne odeš a da ne mahneš, to što imamo neke svoje šifre i znakove, što mi pokloniš krem bananicu, što privlačimo jedno drugo kao magnet, što nam se dlanovi stope jedan sa drugim i još hiljadu sitnica, sve je to lijepo i slatko. I znači mi, zaista. To su sitnice ali one održavaju nešto važnije i krupnije.

 

A to je naša spremnost da jedno drugom uvijek budemo podrška, da razumijemo i kad se ne slažemo. To je sposobnost da jedno bude mirno i staloženo dok je drugo nervozno i da ne dozvolimo da ljutnja vlada nad ljubavi. Ono kad se sporečkamo pa onda oboje povisimo ton, malo se svađamo, ćutimo nekoliko minuta a onda stegnemo ruku jedno drugom kao znak da je sve u redu i da će uvijek tako biti.

 

To je ono kad se ja povučem u sebe a ti me gledaš u oči sve dok ne kažem šta me muči. Kad plačem bez razloga a ti me zagrliš i kažeš: "Isplači se ako će ti biti lakše". Kad sam sama sebi toliko ružna da ne mogu ni da se pogledam u ogledalo a ti kažeš: "Lijepa si. A i da nisi, meni bi bila najljepša". 

 

To je ono nešto što ja ne znam da kažem a tako snažno osjećam. 

 

Lj.

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu
"Dok žena plače, suzama sprema zasjede"
eXTReMe Tracker