Kutak za odmor

Ovo je moj kutak za odmor... (što je očigledno).
Kad sam tužna, tužna sam.
Kad sam sretna, sretna sam.
Kad sam ljuta, ljuta sam.
Razočarana, razočarana.

Upravo zbog toga, biće svega u mom malom kutku...

Sreća je u malim stvarima
2011/12/31,17:53

 

Za sada imam sve što mi treba. U Novoj godini neću biti ni bolja ni gora i zato mi ne znači mnogo ovaj prelaz sa 2011. na 2012. Mada, moram priznati, promjeniće mi ta 2012. život i to, poprilično. Ali, to neće biti zbog smjene godina, zbog 31.12. ove ili 01.01. iduće.

Ako želimo da budemo sretni, bićemo. Samo trebamo pronaći razlog a razloga je mnogo. Kada ste poslednji put zastali i gledali zalazak sunca ali, onako, od srca se tome radovali. Kada ste sa uživanjem posmatrali cvjeće u dvorištu ili zelenilo oko vas. Kada ste, istinski, uživali u dodirima voljene osobe i posvetili se tom trenutku kao da je sve što imate. 

 

Najlakše je prepustiti se svakodnevnici, ustati mrzovoljan pri pomisli na novi radni dan, doći na posao i jedva čekati kraj radnog vremena, zatim doći kući i tužno iščekivati vrijeme za spavanje i činjenicu da će sutra sve biti isto. Ne mora biti isto. Ne mora biti ni tužno, ni mrzovoljno, ni loše. Čak ni posao, ma koliko dosadan ili težak bio, ima svoje dobre strane ali mi ih ne tražimo, zato ih i ne vidimo.

 

Muškarci se žale na svoje žene. Dođu kući a one samo čiste, peru, kuhaju, nisu dotjerane, nisu raspoložene, nasmijane. Iste te žene se žale na muškarce. Zbog njega čiste, peru, kuhaju, nemaju vremena za sebe, nigdje ne idu, zatvorene su u kući pa nemaju zašto ni da se dotjeraju i sve to rezultira lošim raspoloženjem. A kada bi se obe strane malo potrudile, svijet bi bio drugačiji. Zašto taj isti muškarac ne bi pomogao malo svojoj ljepšoj polovini, pa bi ona manje radila i bila manje umorna. Zašto je ponekad ne bi izveo na večeru, u šetnju, u izlazak pa bi se ona češće sređivala. I ista ta žena, zašto mu ne bi nametnula malo više obaveza, sebe da rastereti, sebi da udovolji. Zašto ne bi ona njega pozvala da izađu. 

 

Sve se se može kad se hoće. Ne mislim na one velike želje koje traže veliki novac da bi se ostvarile. Ali, ako je to ono što nekoga čini sretnim, taj nikada neće biti sretan jer kad želiš mnogo i to ostvariš, onda poželiš još više i tako u krug.

 

Sreća i zdravlje su jedino ka čemu treba da težimo. Na oboje možemo uticati, ako ne u potpunosti, onda velikim dijelom. Samo se moramo potruditi.

 

Najlakše je prepustiti se svakodnevnici. Ali, ne i najljepše.

 

A ja vama želim da u lijepim trenucima uživate najviše što možete a iz loših da naučite nešto pozitivno i da izađete iz njih kao pobjednik.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu
"Dok žena plače, suzama sprema zasjede"
eXTReMe Tracker