Kutak za odmor

Ovo je moj kutak za odmor... (što je očigledno).
Kad sam tužna, tužna sam.
Kad sam sretna, sretna sam.
Kad sam ljuta, ljuta sam.
Razočarana, razočarana.

Upravo zbog toga, biće svega u mom malom kutku...

Gospodin pravi
2011/11/27,17:41

Ovo je copy/paste sa mog nekadašnjeg bloga. Čitajući stare postove, podsjetila sam se na neke stvari, malo nasmijala ali i rastužila. A neke služe za pamćenje  i podsjećanje pa sam odlučila da ih podijelim sa vama.

 

 

 

 

"18.07.2009.

 

Imala sam potrebu da kupim knjigu. I kupih tri... Od te tri, jednu pročitah za dva dana. Gledali su me, čudili se, pitali se čemu ta površnost i traženje odgovora u knjigama kad imam dovoljno godina, iskustva i pameti da i sama prepoznam znakove...

Reći ćete i vi... površno... ali nije... ja sam se oduševila načinom na koji autorka iznosi činjenice i pogađa pravo u srž onoga što se mnoge od nas pitaju... kako znati da li treba otići ili ostati...

Prije nego što izdvojim ono što me je baš dotaklo, moram reći da je suština svake veze to da vas čini sretnima, ma kakva ona bila u očima drugih ljudi... a da bismo znali da li smo sretni, moramo biti iskreni prema sebi...




Mira Kirshenbaum
"Is he Mr. Right"
(Da li je on gospodin pravi)


-               "Imate dobru hemiju kad vam je lepo dok se zajedno vozite. Kada vam je lepo da jednostavno leškarite i pričate. Kada delite probleme jedno s drugim. Kada zajedno lenstvujete. Kada izgladite svađu. Kada vam je lepo jednostavno zato što ste u vezi."


-               "Hemija je vaš osjećaj uklapanja sa nekim. Zato bi bilo prirodno da znate da li je među vama ima ili nema. Ali, naravno, mi smo smo ljudska bića i uvek nalazimo načine da zakomplikujemo i najprirodnije stvari."


-                "Ne možete biti sigurni u hemiju dok se ne naviknete jedno na drugo i ne vidite jedno drugo u realnim uslovima svakodnevnog života. Kada dođete iscrpljeni i nervozni sa  posla. Kada ste suviše umorni da biste se doterivali. Kada se zaglavite u rutinskim poslovima. Kada vam ponestanu načini da impresionirate jedno drugo. Tada možete da vidite svoju pravu hemiju."


-                "Ako se ne usredsredite na formalne parametre, već jednostavno na to kako se osećate kada ste sa tim čovekom, onda nećete pogrešiti. Većina žena tvrde da se čak i u najkvalitetnijim vezama osećaju ponekad usamljenim. Ali ako se sa svojim partnerom osećate usamljeno "prečesto" ili "najveći deo vremena" onda je to loš znak"


-                "U partnerovom ponašanju prema vama treba da bude nečeg što čini da se osećate većom i boljom osobom a ne kao neko ko je ograničen, smotan i zarđao"


-                "Mudre žene raskidaju sa pogrešnima. Na ovaj način sebi omogućavaju da dođu do onog pravog"


-                 "ŽIVELA SAM TRIDESET DVE GODINE BEZ NJEGA, ZAŠTO BIH MU SAD DOZVOLILA DA ME ZAMAJAVA? NE IDE NAM. ON JE PROŠLOST"


-                 "S vašim partnerom ste u vezi koja se tek razvija. Da li znate šta to znači? To znači da je on tek kandidat. Konkurisao je na mesto vašeg muža, vašeg životnog saputnika. Pa nazovite me ludom, ali ako tražite kandidata, ne vidim zašto biste mu tolerisali bilo koji izgovor"


-                  " Koga je briga kakva su bila ta dobra vremena? Jedino što je važno jeste da li vam je sada dobro!  Ljubav? Koja korist od nje ako niste srećni? Navići ćete se na njega? Da ste mogli da se naviknete, to bi se već desilo! Ne postoji bolji? Postoji bolji i vi ćete ga naći ako se dovoljno potrudite!"


-                   "Računica kaže, ako biste potrošili tri godine na svakog pogrešnog, to bi bilo trideset godina potrage pre nego što biste našli gospodina Pravog. Kako vam se ovo dopada!? Prilično zastrašujuće, zar ne!? Ali ako potrošite samo tri meseca na svakog pogrešnog, to je samo trideset meseci, tj. dve i po godine pre nego što pronađete gospodina Pravog."


-                        "Najvažnija stvar je da se usredsredite na ono što vam je potrebno da biste bili srećni a ne na ono što morate da učinite da biste sprečili da vam se ponove neke ružne stvari iz prošlosti"


-                     "Možete biti sa čovekom koji flertuje sa drugim ženama - ako to želite. Možete, ukoliko vam to zaista ne smeta. Ja vam samo govorim da ne poričete bilo šta što vam smeta, šta god da je posredi."


-                    "Ne kažem da treba momentalno da raskinete sa partnerom ako je učinio jednu sitnicu zbog koje ste osetili nesigurnost. Ali treba da raskinete ako to često čini, i ako ste ga zamolili da prestane s tim, objasnivši mu da vas to čini nesigurnom, a da on neće ili ne želi s time da prestane"


-                     "Ne možete dozvoliti da to što je neko zauzet i zamišljen bude izgovor za to što je zao i sebičan. Šta vas briga ZAŠTO se tako ponaša. Ako je skot prema vama, onda je skot i gotovo"


-                      "Jednostavno ćete imati osjećaj da nije tu kada vam je potreban na način na koji vam je potreban"


-                      "Budite ono što jeste sada. Vidite kako on sada reaguje na to. U redu, možda kada pokažete svoja mračna raspoloženja, on će se prepasti i - put pod noge. To boli, ali je ustvari baš dobro što ste to saznali sada. Vaš partner je skriveni Pogrešni. Nije mogao da vas prihvati takvu kakva jeste pa odustaje pre nego što ga vi sami odbacite"


-                       "Ne sviđate mu se ako vam stalno priča kako biste bili sjajni kada biste izvesne stvari kod sebe promenili. Sviđate mu se ako jednostavno uživa u vama baš takvoj kakva ste. Ne sviđate mu se ako s vama želi samo seks. Sviđate mu se ako jednostavno uživa u vašem društvu i nakon vođenja ljubavi. Ne sviđate mu se ako troši svoj novac na vas. Sviđate mu se ako na vas troši svoje vreme. Ne sviđate mu se ako vam stalno govori kako ste lepi. Sviđate mu se ako mu se dopada vaše ponašanje."


-                         "Ako ste upravo izašli iz duge veze ili nemate dovoljno iskustva sa muškarcima, kako možete reći da znate šta želite? Vi ste kao neko ko nikad nije jeo sladoled. Jednom kada probate prvi ukus, verovatno će na početku biti toliko uzbudljivo da nećete želeti da probate ostale. Ali dok ne probate nekoliko različitih ukusa, kako ćete znati da onaj prvi koji ste probali nije taj koji vam se zapravo najmanje dopada"


-                        "Morate paziti da ne preterate sa analizom svojim osećanja. Naravno da može biti korisno da znate zašto vas, na primer, on čini nervoznom. Ali ne smete nikada izgubiti iz vida tu činjenjicu. Činjenica da vas vaš partner čini nervoznom daleko je važnija od neke male teorije koja će to uspeti da objasni"


-                        "Nije problem u tome ako mu treba ribanje. Problem je ako on ne dozvoljava da bude izriban"


-                        "Pokušaj da se potisnu svoje reakcije isto je što i jako zatezanje dugačkog lastiša na praćki. Da, možete ga još zategnuti. Ali će vas, kad krene unazad, još jače i bolnije udariti"


-                      "Šansu dajete samo muškarcima koji su položili prijemni. Ne dajete je onima koji su podbacili"


-                     "Držite se dela vas koji govori: To sam što sam, i ako ti se ne sviđam, druškane, to je tvoj gubitak"


-                     "Ne pravite grešku koju prave mnoge od nas. Toliko smo obuzete razmišljanjem da li će se on javiti i pozvati nas da ponovo izađemo da zaboravimo da proverimo sa samom sobom šta osećamo prema njemu. Proverite šta osećate i ako vi ne želite njega, šta vas briga što on ne želi vas"


-                     "Postoji mnogo drugih muškaraca koji bi želeli da podele s vama onakav život kakav vama odgovara"


-                     "Ne treba nikada, nikada da se trajno vezujete u fazi zaljubljivanja. Bićete itekako u iskušenju. Jer se osećate tako dobro. Možda bolje nego ikada do tad. Ali pravi test tek sledi - da vidite kakva vam je hemija kada zagazite u period prizemljenja"


-                    "Mnogo puta činjenica da sumnjamo potiče od svih onih stvari u koje smo se razočarali u prošlosti"


-                   "U sledećoj vezi, kunem se, one sekunde kada shvatim da nema dobru hemiju, napraviću polukružno i izaći ću iz veze"


-                 "Sasvim je normalna reakcija da osetite otpor prema prepuštanju nekom tipu za koga smatrate da ima problem sa prepuštanjem vama"
 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu
"Dok žena plače, suzama sprema zasjede"
eXTReMe Tracker